KTM filozófia

 

 

Ready to Race - Filozófia, ami igent mond a kalandra, a lényegre fókuszál, igényli a teljesítményt és keresi az extrém kihívásokat.
Minden KTM a ”Ready to Race” filozófia szerint készül, ”Ready to Race” embereknek.
Szegmenstől függetlenül a KTM modelljei penge élesek, könnyűek, fiatalosak, sportosak és funkcionálisak. Nincsenek fölösleges sallangok, nincs öncélú páváskodás. A dizájnt a funkció igazolja. Minden KTM garantáltan egy adrenalin gyár.

 

A kalandvágy mindenkiben ott van, de csak kevesen hallgatnak a belső hangra. Aki azonban elszánt és tudja, mit akar, annak a KTM a tökéletes választás. Ez az ami segíteni fog céljaid elérésében.
A márka az off road sportban gyökerezik. Ott, ahol nincs helye mellébeszélésnek.

A DAKAR Rally ezek közül is a legkeményebb. Ez a verseny a végső teszt a technikának a versenyzőnek és a csapatnak. 17 napon és 15000 km-en keresztül non stop. A Dakaron minden nap új kihívás. Folyamatosan merülnek fel az újabb és újabb megoldandó feladatok, amire csapatként reagálunk. A győzelemhez az kell, hogy mindenki, minden helyzetben 100%-os teljesítményt nyújtson. A KTM ez elmúlt 18 versenyen megszerzett 18 győzelme során mindent megélt, amit ez a verseny adhat, vagy elvehet. Kell ennél több bizonyíték, hogy a READY TO RACE mottó nem üres fecsegés?Egyszerűség és fókusz. A Supercross végletekig feszített világában gyakran érvényesül a kevesebb több elv. A sikerhez képesnek kell lenned kizárni a zavaró tényezőket. A verseny hevében is teljes összpontosításra van szükség, hogy igazán gyors legyél és elérd a végső célt, ami nem feltétlenül csak egy győzelem, hanem a bajnoki cím. Mi a KTM-nél ugyanezzel a hozzáállással készítjük a motorokat. Ennek eredménye a KTM-re jellemző összetéveszthetetlen vezetési élmény.

A teljesítmény az, amitől libabőrös leszel minden egyes alkalommal, amikor motorozni mész. Ezért van, hogy a teljesítmény a READY TO RACE filozófia sarokköve. Kimagasló teljesítmény nélkül a győzelem csak ábránd.

Teljesítmény minden téren. Ez teszi a motorozást valóban élménnyé. A modern motorokon egy rakás jópofa, hasznos kütyü van, ami mind céltalan, ha a motor nem nyújt igazi, vérforraló teljesítményt.
Nálunk a teljesítmény áll az első helyen. Szerintünk a vezetési élmény hátborzongatóan izgalmas, ugyanakkor könnyed kell, hogy legyen. Ezt úgy érjük el, hogy a KTM család minden tagja a saját területén megszállottan figyel a részletekre és képessége legjavát nyújtja.
Meddig vagy hajlandó elmenni?

Az extrém körülmények között kiütköznek a gyengeségek és csak az erősek maradnak talpon. Mi a KTM-nél teljes odaadással, extrém motorkerékpárokat gyártunk. Ezért van az, hogy egy KTM egész biztosan felvillanyoz.

Taddy Blazusiak – mielőtt világhírű top pilóta lett – azért indult az Erzberg Rodeo-n, mert ez volt számára az igazi extrém kihívás. Megnyerte. Nem volt könnyű, de megnyerte. A siker nem jár automatikusan. Minden edzésen a végletekig kell elmenni, hogy a forma és fejlődés erre a szintre jusson. Nem csak a versenyzők teszik ezt, a KTM család minden tagja. A tudásunk a technológiák amit kifejlesztettünk, mind a legkeményebb körülmények között csiszolódott.
Ez az, ami megkülönböztet minket. Ezért van, hogy minden KTM READY TO RACE.
És te készen állsz?